Uusimmat kuvat

Yhteystiedot

Navalan Ratsutalli Tmi
Pirja Sulkumäki
Kapakkatie 39 A
02880 VEIKKOLA
puh. 040 707 3418
(klo 10-16)

pirja.sulkumaki@
navalanratsutalli.fi

www.
navalanratsutalli.fi


Yläpalkin kuva:
Langet 2007, kuvaaja
Taija Pötsönen


Sivuja päivitetty: 27.1.2013

Jehveri

 
Jehveri eli Jehvis on hieman yli 160 senttiä korkea, vankkarakenteinen tallin seniori, nyt jo 20-vuotias suomenhevosruuna. Se on tallin hevosista osaavimpia, mutta vaatii ratsastajaltaan todella paljon.

Jehveri on Itsepäinen ja laiskahko ja tekee vain sen verran töitä kuin on pakko. Fiksu poika siis!  Sen koulutustaso on helppo A-tasoa, lisäksi se osaa avo- ja sulkutaivutukset sekä peruslaukanvaihdot. Jehveri hyppääkin mielellään, mutta kinnerpattien takia hyppäämiset on täytynyt jättää iän myötä vähemmälle.

Maastossa se on mitä loistavin ja luotettavin ratsu toisten perässä, mutta arkailee ja näkee mörköjä yksin ollessaan. Jehverillä on aina sydänystävä ja kun Helli muutti toisaalle, Jehveri ojensi rakastavan kavionsa Bellelle. Ja kun Belle lähti eläkkeelle, sai Jehveri Ompusta uuden tyttöystävän, selvää playboy-ainesta! Ompun jälkeen tuli Sissi ja nyt olisi vielä Lillakin, siinä Jehverille puuhaa vanhuudenpäiville...

Taitavalla ratsastajalla Jehveri näyttää koko osaamisensa ja liikkuu todella upeasti kauniissa muodossa. Kisaura tällä pojalla tyssäsi ahtaan paikan kammoon. Jehverin saaminen kuljetuskoppiin ei aivan ykskantaan onnistu. Joten se siitä!

Jehveri ei luota vieraisiin ihmisiin alkuunkaan. Se on kokenut aikaisemmassa elämässään kovia ja syystä siis suhtautuu uusiin ihmisiin arvellen. Se ei ole vaarallinen, mutta epäluuloinen ja hapan se on!

Leikkimielisesti Jehveriä kutsutaankin "Mörökölliksi".

Katso kuinka monenlainen voin olla...

Tästä löytyy Jehverin sukutaulu