Uusimmat kuvat

Yhteystiedot

Navalan Ratsutalli Tmi
Pirja Sulkumäki
Kapakkatie 39 A
02880 VEIKKOLA
puh. 040 707 3418
(klo 10-16)

pirja.sulkumaki@
navalanratsutalli.fi

www.
navalanratsutalli.fi


Yläpalkin kuva:
Langet 2007, kuvaaja
Taija Pötsönen


Sivuja päivitetty: 27.1.2013

Salmiakki Poika

Tallimme itseoikeutettu kunkku, suomenhevosori Salmiakki Poika eli Mikki, on mamman oma ja tarkkaan varjeltu silmäterä. Mikki on 6-vuotias nuorimies, jonka Pirja osti 2-vuotiaana itselleen todettuaan, että Jannusta ei jatkuvien jalkavaivojen takia enää ole valmennus- ja kilpailukäyttöön. Mikki kun sattui olemaan ensinnäkin väriltään musta ja suvultaankin sopiva (Jannun velipuoli), isänä jälleen suosikkiori Onnipoika. Mikin emä A.T. Pikku-Laku on pienhevoskokoinen 1-palkinnon kantakirjatamma, mutta Mikistä varttuikin iso, nyt jo 160 cm korkea oripoika.

Mikki on komea poika, joka voitti 3-vuotiaana Vermon varsanäyttelyn 1- palkinnolla. Seuraavana vuonna Mikki lähti ensimmäisen kerran ratsutusoppiin Ypäjälle Anna Kärkkäiselle. Asiat alkoivat loksahtaa kohdalleen, ja syksyllä Mikki ja Anna sijoittuivat 4-vuotiaiden laatuarvostelufinaalissa kolmanneksi. Sen jälkeen Mikki on käynyt säännöllisesti Ypäjällä kuukauden koulutusjaksoilla. Kesällä 2011 myös Rikkosen Tiina rupesi kisaamaan koulua Mikillä ja syksyllä Tiina ja Mikki pärjäsivät loistavasti Laakson kisaviikonloppuna, tuloksina voitto ja toinen sija KN Special -kouluohjelmasta.
Pirja vastaa kotiratsastuksesta ja lähiseudun pikkukisoista, isoihin koitoksiin ohjakset annetaan Tiinan tai Annan käsiin.

Mikillä on isot, lennokkaat liikkeet, ja varsinkin laukka on erittäin laadukas. Rakenteensa ja liikkeidensä puolesta siitä on tulossa kouluhevonen, mutta kyllä se esteitäkin osaa hypätä, ja tykkää hommasta! Tarkoitus olisi kantakirjata Mikki ratsupuolelle vuoden sisällä.

Luonteeltaan Mikki on oriksi erittäin kiltti ja ihmisystävällinen, aina kuitenkin pieni pilke silmäkulmassa. Se tietää olevansa Navalan hevoslauman johtaja ja seurailee muiden hevosten tekemisiä hyvin tarkasti omasta tarhastaan. Mikki rakastaa naisia ja flirttailee niille kauniisti höristen, mutta osaa kuitenkin käyttäytyä hienosti tammojen läheisyydessä.

Katsokaa, kuinka komea olen!

Täältä löydät Mikin sukutaulun!