Uusimmat kuvat

Yhteystiedot

Navalan Ratsutalli Tmi
Pirja Sulkumäki
Kapakkatie 39 A
02880 VEIKKOLA
puh. 040 707 3418
(klo 10-16)

pirja.sulkumaki@
navalanratsutalli.fi

www.
navalanratsutalli.fi


Yläpalkin kuva:
Langet 2007, kuvaaja
Taija Pötsönen


Sivuja päivitetty: 27.1.2013

Ratsastusryhmien tasot


Ponitalutus:

Alle 7-vuotiaille tai vasta harrastusta aloittaville ratsastajille. Ratsastetaan puoli tuntia taluttajan kanssa tutustuen poniin ja sen liikkeisiin.

Alkeiskurssi (10 tuntia):
Aloittelijoille, alaikäraja 7 vuotta. Selkään nouseminen ja alas laskeutuminen, tasapaino, oikea istunta, pysäyttäminen, liikkeelle lähtö, peruutus, harjoitusravi ja kevyt ravi. Teoriassa yleistietoa hevosen käyttäytymisestä, opetellaan harjaus, kavioiden puhdistus, satuloiminen ja suitsinta, taluttaminen sekä varusteiden jälkihuolto. Alkeiskurssilla taluttajat.

Jatkokurssi I ja II (10 tuntia):
Pitää hallita alkeiskurssin asiat. Opetellaan ratsastusradan tiet, oikea kevennys, laukka, työstetään hevosia itsenäisesti pitkin välimatkoin. Harjoitellaan tasapainoa, jumpataan ja pujotellaan, mennään maapuomeja ja käydään maastossa. 

Jatko +:
0,5 - 1,5 vuotta säännöllisesti ratsastaneille Pitää hallita jatkokurssien asiat. Opetellaan asettaminen, taivuttaminen, pohkeenväistö, etuosakäännös, kevyt istunta, harjoitellaan siirtymisiä, mennään puomeja ja pieniä esteitä.

Jatko ++:
1,5 - 3 vuotta säännöllisesti ratsastaneille. Pitää hallita edellisen tason asiat. Perehdytään enemmän istuntaan ja apujen käyttöön ja ratsastuksen hienosäätöihin. Opetellaan raviväistöt, tehdään enemmän laukkatyöskentelyä ja hypätään jonkin verran isompia esteitä.

Helppo C:
3-5 vuotta säännöllisesti ratsastaneille. Pitää hallita edellisen tason asiat. Opetellaan avo- ja sulkutaivutus, harjoitellaan keskiaskellajeja, vastalaukkaa sekä teknisempiä esteharjoituksia.

Helppo B-A:
Yli 5 vuotta säännöllisesti ratsastaneille. Keskitytään istuntaan ja apujen käyttöön sekä hevosen oikeaan muotoon ratsastamiseen kaikissa askellajeissa, harjoitellaan keskiaskellajeja ja kokoamista. Treenataan helppoja kouluohjelmia, mahdollisuus myös kilpailemiseen tallin hevosilla.