Uusimmat kuvat

Yhteystiedot

Navalan Ratsutalli Tmi
Pirja Sulkumäki
Kapakkatie 39 A
02880 VEIKKOLA
puh. 040 707 3418
(klo 10-16)

pirja.sulkumaki@
navalanratsutalli.fi

www.
navalanratsutalli.fi


Yläpalkin kuva:
Langet 2007, kuvaaja
Taija Pötsönen


Sivuja päivitetty: 27.1.2013

Passitar

Passitar eli Sissi on muutti hevoslaumaamme keväällä 2011. Sissi on vuonna 2003 syntynyt isokokoinen (165 cm) vaikkakin siro suomenhevostamma, jonka isä on ravikuningas Apassi ja emänisä myös ravipuolen suuri nimi Suikku. Juoksijasuvustaan huolimatta Sissi ei ole koskaan raveissa startannut, vaan ratsuksi koulutettu osaava tamma. Sissi on tallin "iso vaalee", liinaharjainen kaunotar, joka suuresta koostaan huolimatta kuuluu ehdottomasti tallin kilteimpiin ja luotettavimpiin hevosiin, on siis ns. unelma tätiratsu.

Sissi on hyvin koulutettu tamma, joka toimii niin aloittelevilla tädeillä kuin kokeneemmillakin ratsastajilla. Sillä on mukavan tasaiset liikkeet sekä ravissa että laukassa, vaikka käynti onkin hieman erikoinen "mallia kameli". Sissi mukautuu ratsastajan pyytämään vauhtiin olemalla alkeistunneilla tosi rauhallinen, mutta tarvittaessa liikkuu osaavammilla reippaasti eteen kauniissa muodossa. Hypätäkin tamma osaa, ja tykkää hommasta kovasti.

Sissi tarhailee Jehveri-papparaisen kanssa ja pari on kuin paita ja peppu, samannäköiset ja samankokoiset. Joillain ratsastajilla onkin vaikea erottaa hevosia toisistaan, mutta Sissin tunnistaa siitä, että sillä on aina korvat hörössä, kun Jehveri sen sijaan näyttää hapanta naamaa, varsinkin silloin jos tyttöystävää ollaan viemässä pois hänen luotaan...

Sissi on tulevaisuudessa tarkoitus myös astuttaa Pirjan omalla Mikki-orilla. Kiirettä ei kuitenkaan ole, tarkoitus olisi ensin saada sekä Mikki että Sissi ratsukantakirjaan.

Tästä löytyy Sissin sukutaulu!