Uusimmat kuvat

Yhteystiedot

Navalan Ratsutalli Tmi
Pirja Sulkumäki
Kapakkatie 39 A
02880 VEIKKOLA
puh. 040 707 3418
(klo 10-16)

pirja.sulkumaki@
navalanratsutalli.fi

www.
navalanratsutalli.fi


Yläpalkin kuva:
Langet 2007, kuvaaja
Taija Pötsönen


Sivuja päivitetty: 27.1.2013

Eskoliini

Eskoliini eli kotoisesti vaan Esko, muutti tallillemme syyskuussa 2012. Hevonen kävi heti alkuun klinikalla pienessä polven tähystysleikkauksessa ja on nyt muutaman kuukauden toipilaana. Sen jälkeen sitä sisäänratsastetaan omistajien toimesta ja vasta myöhemmin se tulee pikkuhiljaa kokeneiden ratsastajien tunneille.

Eskoliini on 6-vuotias hurmuriruuna, jota voisi kuvailla ihan yhdelläkin sanalla: vilkas! Luonteeltaan se on melkoinen touhupetteri, alati kaikesta ja kaikista kiinnostunut. Perus suomenhevosen tapaan se on myös erittäin ahne ja koko ajan nälkäinen, ruoka on sen mielestä hevosen paras ystävä ;) Esko on kivan näköinen punarautias, jolla on leveä läsi ja jaloissa pitkät valkoiset sukat. Rakenteeltaan Esko on siro ja pitkäjalkainen ja se edustaa kevyempää urheiluhevostyyppiä. Hevosella on kova ravisuku takanaan, sen isä on Poika-Siro ja emänisä Kihin-Muisto, mistä se luultavasti on perinyt herkkyyttä ja säpäkkyyttä.

Eskoliini on entisessä elämässään opetellut jo jonkin verran ratsun perusasioita ja siltä löytyy kolme hyvää, puhdasta askellajia. Ravi on todella tahdikasta, mutta laukassa on vielä työstämistä. Ratsukoulutus on kesken, koska hevosen päätoimi on tähän asti ollut ravihevosena. Eskoa on treenattu ravuriksi ja ratsastettu siinä ohessa. Hevonen on todella miellyttävä ratsastaa ja koulutus on hyvällä alulla, siitä meillä on tarkoitus jatkaa ja toivottavasti saadaan siitä oikein mukava monitoimihevonen kaikkiin lajeihin. Toiveena olisi saada siitä myös kilpahevonen kouluratsastukseen, eikä täysin poissuljeta sitäkään mahdollisuutta, että hevosta vielä joskus kokeiltaisiin raviradoille...

Täältä löydät Eskoliinin sukutaulun