Uusimmat kuvat

Yhteystiedot

Navalan Ratsutalli Tmi
Pirja Sulkumäki
Kapakkatie 39 A
02880 VEIKKOLA
puh. 040 707 3418
(klo 10-16)

pirja.sulkumaki@
navalanratsutalli.fi

www.
navalanratsutalli.fi


Yläpalkin kuva:
Langet 2007, kuvaaja
Taija Pötsönen


Sivuja päivitetty: 27.1.2013

Leirisisällöt

Teholeirit (leirit 1 ja 2):

Teholeireillä hiotaan ratsastustaitoa koulussa ja esteillä. Koulupuolella harjoitellaan istuntaa ja apujen käyttöä ja treenataan kouluradan ratsastusta. Esteillä mennään teknisiä tehtäviä ja erilaisia rataharjoituksia. Teholeireillä ratsastajien tulee hallita helppo C:n asiat ja oltava hevostenhoidossa omatoimisia, ikäraja 12 vuotta. Ratsastusta 2 tuntia päivässä sekä tunti teoriaa. Estetunneilla turvaliivi pakollinen.

Jatkoleiri (leiri 3):

Jatkoleiri 0,5 - 1,5 vuotta säännöllisesti ratsastaneille. Hallittava kaikki alkeiskurssin asiat. Opetellaan oikea kevennys, kevyt istunta, laukka ja etuosakäännös, jumpataan ja pujotellaan, mennään maapuomeja ja tehdään maastoretki. Hevosten harjaus ja kuntoonlaitto täytyy jo sujua omin voimin.

Jatkoleiri on päiväleiri ma-pe klo 9-17 ja sillä on ratsastusta 2 tuntia päivässä sekä yksi teoriatunti.

Toiveleiri (leirit 4 ja 5):

Näillä leireillä on vain mielikuvitus rajana. Leirit pyritään toteuttamaan leiriläisten omilla toiveilla niin pitkälti kuin mahdollista, toki ensisijaisesti turvallisuusnäkökohdat huomioon ottaen. Leiriläiset voivat esittää toivomuksiaan sähköpostitse kuukautta ennen leiriä. Leiri voi siis sisältää kouluratsstusta, esteitä, kärryajoa, maastoilua, ilman satulaa ratsastusta, jumppaa, poniagilityä, leikkejä ym. ym. Ratsastusta/ajoa 2 tuntia päivässä, sen lisäksi tunti teoriaa. Leirin alaikäraja on 10 vuotta ja perustaidot hevosen käsittelyssä ja ratsastuksessa oltava hyvin hallinnassa.