Uusimmat kuvat

Yhteystiedot

Navalan Ratsutalli Tmi
Pirja Sulkumäki
Kapakkatie 39 A
02880 VEIKKOLA
puh. 040 707 3418
(klo 10-16)

pirja.sulkumaki@
navalanratsutalli.fi

www.
navalanratsutalli.fi


Yläpalkin kuva:
Langet 2007, kuvaaja
Taija Pötsönen


Sivuja päivitetty: 27.1.2013

Jannupoika eli Jannu

 
Jannupoika on 14-vuotias kulomusta hurmuri. Sen isä on kuuluisa, nyt jo edesmennyt siitosori Onnipoika, jolta se on perinyt suomenhevoselle erikoisen mustan värinsä. Tallin vakioasukkaisiin se on kuulunut syksystä 2005.

Luonteeltaan Jannu on kiltti ja kuuliainen, mutta hieman omapäinen. Tyypillinen suomalainen perusmies, siis. Sillä on kaikissa askellajeissa joustavat liikkeet ja sen selässä on helppo ja mukava istua, myös pienissä ilopukeissa, joita Jannu silloin tällöin harrastaa.

 

Jannussa olisi ollut ainesta suuremmillekin kouluradoille, jos jalat vain olisivat kestäneet. Vuonna 2005 Jannulta murtui kavioluu vasemmasta etukaviosta ja toipuminen entiselleen vei vuoden päivät. Sen jälkeen sillä on ollut myös nivel- ja hankosidevaivoja, joten kouluvalmennukset ja kilpailut on täytynyt jättää suosiolla pois. Tällä hetkellä Jannu potee jälleen uusiutunutta hankosidevammaa, eikä se luultavasti tule parannuttuaankaan enää kestämään tuntikäyttöä. Jatkossa Jannu siirtyneekin Saritan "pullapolleksi" kevyeen harrastekäyttöön, onhan se kuitenkin tallin osaavimpia hevosia.

Jannu viihtyy maastossa ja sillä on ajettu myös rekeä ja kärryjä. 

Katso kuka on Pirjan kulta! 

Tästä löytyy Jannun sukutaulu