Uusimmat kuvat

Yhteystiedot

Navalan Ratsutalli Tmi
Pirja Sulkumäki
Kapakkatie 39 A
02880 VEIKKOLA
puh. 040 707 3418
(klo 10-16)

pirja.sulkumaki@
navalanratsutalli.fi

www.
navalanratsutalli.fi


Yläpalkin kuva:
Langet 2007, kuvaaja
Taija Pötsönen


Sivuja päivitetty: 27.1.2013

Uruss eli Urpo

Uruss eli Urpo tuli Navalaan 2006 Ruotsista ja on myös rodultaan ruotsalainen eli gotlannin russ. Urpon säkäkorkeus on n. 130 cm, se on rautias ja sen päässä on pieni tähdenaihe. Ulkonäöltään Urpo ei ole tyypillinen russ-poni, vaan muistuttaa enemmänkin suomenhevosvarsaa. Urpossa onkin enemmän raviponin mallia ja se on siro ja pitkäjalkainen, tosin isovatsainen ;). 

Uruss on ratsain hyvin käyttäytyvä ja paljon osaava poni. Se on peruskoulutettu sekä ratsuksi että valjakkoajoon. Urpo on reipas ja tottelevainen, on kevyt pohkeelle ja istunnalle, mutta ei liian herkkä. Hoidettaessa Urpo sen sijaan osaa näyttää hapanta naamaa ja polkea jalkaa, kun homma ei oikein huvita...

Urpo on suorittanut Ruotsissa hyväksytysti myös poliisihevostestit, joista ei ihan joka "urpo" selviäkään. Savua, vettä, väkijoukkoa, mellakointia ja ampumista. Siinä on kovahermoinenkin hevonen ihmeissään.

Urpolle on hankittu omat valjakkovaunut ja se on kilpaillut Selänteen Heidin kanssa valjakkokisoissa aluetasolla ja hienosti on mennyt, ruusukkeita on tullut roppakaupalla tuliaisiksi!

Urpo on myös osoittanut hienot näyttelijänlahjansa esiintymällä kahtena kesänä Navalan puistossa Kartanoteatterin näytelmässä "Kaikki maan hedelmät". Urpolla on ollut näytelmässä vaativa rooli, ponin on pitänyt esittää hevosta...

Katsohan vain millainen menopeli olen!

Tästä löytyy Urpon sukutaulu